logo_titel_blog.jpg
 

Tijdens mijn korte verblijf in Marokko fotografeerde ik de steden Rabat en Fez. Enkele uren voor de terugreis brachten we nog een bliksembezoek aan Meknes, waar we rond de grote vijver de graanopslag voor de paarden van sultan Moulay Ismail uit 1672 bekeken. Elk van deze drie steden heeft een eigen karakter en uitstraling, waar de tegenstellingen tussen modern en oorspronkelijk, en met name rijk en arm in het oog springen.

De medina van Fez heeft een middeleeuwse oorsprong, die in Rabat oogt meer van deze tijd, maar is zeker niet minder hectisch. In Rabat gingen we een stapje verder en bezochten we de Oudayas –een ommuurde kasbah, van oorsprong een verdedigingsvesting– en de buitenwijk, of beter gezegd achterstandswijk, Saleh. De markt ‘souk lechnis’ aldaar was een verbijsterende ervaring.

In een serie van ruim 100 beelden doe ik verslag van mijn bezoek; in het laatste deel zitten confronterende foto's van de 'souk lechnis'. Klik hier voor de foto's en neem er een kopje thee bij. Het is de moeite waard.

Terug naar berichten-overzicht.