logo_titel_blog.jpg
 

Ook al weer een tijdje terug zag ik de film ‘Io sono Li’, die een grote indruk op me maakte. Het verhaal van een Chinese vrouw die te werk wordt gesteld in een bar in het stadje Chioggia, gelegen op het vasteland, aan de lagune van Venetië. Ze krijgt een bijzondere band met een oude visser, wat zowel door de Chinezen als door de vaste klanten van de bar niet erg wordt gewaardeerd.

Prachtige beelden en sfeertekening van Chioggia, met in de lagune de permanente werkplekken van de vissers, het verderop gelegen eiland Pellestrina en (letterlijk) de Dolomieten op de achtergrond.

Chioggia wordt ook wel ‘klein Venetië’ genoemd, maar is in tegenstelling tot Venetië zelf een ‘gewoon’ bedrijvig stadje, met een zeehaven en een flinke vissersvloot. Hier en daar heeft het net zulke prachtige plekken en architectuur als Venetië, maar toeristen komen er relatief weinig. Ontroerende film, schitterende beelden, prachtig stadje. Ook daar moest ik heen! Ik koppelde het aan mijn bezoek aan Genua en verbleef er vijf dagen. Bekijk de beelden.