logo_titel_blog.jpg
 

Enkele jaren geleden las ik het boek ‘La Superba’ van Ilja Pfeiffer. Een fascinerend verhaal dat zich afspeelt in de stegen van de historische binnenstad van Genua: ‘Centro Storico’. Vrijwel onmiddellijk tijdens het lezen bekroop mij het verlangen om er heen te gaan en te fotograferen. Genua zelf, maar zeker ook het ‘Centro Storico’. Daar wel met een gids, had ik al snel begrepen…

Afgelopen zomer (2016) was het zo ver. Wat een schitterende havenstad, met een bergketen in de rug waardoor uitbreiding in feite alleen langs de kust mogelijk is, daarbij kleine pittoreske dorpjes langs de kust opslokkend. Bij het dorpje Bocadasse besloot men alles zo te laten en er gewoon omheen te bouwen, wat een bijzonder stukje Genua opleverde. Het is alsof je 100 jaar terug stapt, zo aan het einde van je straat. Een kiezelstrand, vissershuisjes rondom, ogenschijnlijk willekeurig opgestapeld. Schitterend. Op een zomeravond weten de mensen dit plekje wel te vinden voor een glas en een pastaatje!

Mijn verblijf in Genua lag in de wijk Pegli, direct aan de kustweg. Een drukte van belang daar, alles door elkaar zoals het nu eenmaal gaat op zo’n plek, en al helemaal in Italië. Restaurants, een strand, een markt, industrie rondom. Top! De linguini ‘frutti di mare’ smaakte me uitstekend… Bekijk de beelden.