logo_titel_blog.jpg
 

 

Met groot genoegen nodig ik u hierbij uit om aanwezig te zijn op de opening van mijn expositie ‘Teo Krijgsman Photoworks, my work is my gold’ op 18 oktober a.s. in het prachtige en vernieuwde Hotel Arena, Amsterdam.
Adres: 's-Gravesandestraat 55, ingang Oosterpark.
Datum: 18 oktober a.s., aanvang 18.00 uur.

 

 

Wat is er te zien?

Er wordt een brede selectie uit mijn oeuvre getoond. Het betreft 42 werken verdeeld over 7 thema’s en vier werken die daar los van staan. Op de parterre worden de thema’s geïntroduceerd door middel van fine art prints met beeld en tekst, voorzien van een velletje bladgoud en signatuur. De werken zijn te zien in de gallery op de eerste etage en op de begane grond in twee business vergaderruimten, de entree en lobby bij de reception desk.

 

Hoe kwam de expositie tot stand?

Ik heb tijdens de renovatie en vernieuwing van het hotel in 2017 en 2018 de zalen en kamers uitgebreid gefotografeerd. Daarbij passeerde ik regelmatig de lange, lichte entreegang en de gallery met het magnifieke trappenhuis boven de reception desk op de eerste etage. Zo ontstond het idee om daar te exposeren.  Directeur Paul Hermanides stemde in met het plan. Bij het zien van een selectie uit mijn oeuvre gebruikte hij de metafoor ‘je werk is je goud’.  De titel van de expositie was geboren.

 

Hoe ging het proces daarna?

Ik wilde dat de expositie meer zou zijn dan het simpelweg ophangen van een hoeveelheid foto’s op groot formaat. Ik besloot Ans van Berkum uit te nodigen me bij te staan in dit proces. Tot mijn vreugde stemde zij toe. Ans heb ik in mijn woonplaats Almere Haven leren kennen als een groot kunstkenner, historicus en curator van diverse tentoonstellingen. Zij is o.a. gespecialiseerd in ‘Outsider Art’ (onlangs opende in De Hermitage, Amsterdam de tentoonstelling ‘Woest’, van outsider artist Willem van Genk).

 

Thema’s.

Ans is voor het grootste deel verantwoordelijk voor de tweeledige opbouw van ‘onze’ expositie, waarbij de 7 thema’s op de parterre een opmaat vormen voor de werken in de gallery. Dat is buitengewoon goed gelukt vinden wij.

 

Opening.

Paul Hermanides, Ans van Berkum en ik zijn vanzelfsprekend aanwezig op de opening, met een klein openingswoord. Ik hoop dat U daarna het glas met ons wilt heffen, en zult genieten van alle beelden.

 

Met vriendelijke groet,
Teo Krijgsman